dijous, 23 d’octubre del 2008

Sant Miquel del Fai Sortida

El dia 14 d’agost varem anar al espai natural de Sant Miquel del Fai.
Es troba prop de Sant Feliu de Codines, al Vallés Oriental. Va ser un lloc de culte des de els temps més antics. Les primeres noticies sobre l’esglesia-cova de Sant Miquel són de l’any 997, any en què el Compte Ramón Borrell va donar-la al Compte Gambao de Besora perquè hi construís un monestir. El monestir va ser habitat per una comunitat de monjos benedictins fins l’any 1567. Posteriorment, va ser regentat per sacerdots seculars. En el segle XIX, els escriptors romàntics descobreixen la bellesa de Sant Miquel del Fai i en fan conèixer la seva història i les seves llegendes.
En accedir al recinte vam veure l’estany i la plaça de l’abadia. Continuant el camí més tard vam arribar a l’església romànica construïda sota una valma que li fa de sostre i de paret.
Desprès vam veure la cova de Sant Miquel descoberta l’any 1847. Més endavant de camí cap el salt d’aigua hi ha la plaça del repós, amb una escultura de Josep Pla. Passant el salt d’aigua vam anar a l’ermita de St. Martí (segle IX) situada a l’extrem de la cornisa del Fai. Després vam anar a la cova de “les tosques”. Després vam anar a dinar a una zona de picnic, que te un parc infantil.
Vam fer una parada per prendre un cafè a Castellterçol i després vam anar cap a La Seu.
Us recomanem aquest lloc perquè es un dels espais naturals més bonics per visitar de Catalunya i esta obert tots els dies de l’any.
Daniel i Seve.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada