dimecres, 1 d’abril del 2020

Taller psicoeducatiu virtual de salut mental


Cada dimecres farem taller psicoeducatiu virtual de salut mental. Comencem!!
Recuperem el taller dels dimecres encara que sigui de manera virtual.
Reprenent el fil que vam deixar l’últim dia. Si ho recordeu estavem treballant el tema de les emocions. El camí per conèixer quines són, identificar-les en nosaltres mateixos i aprendre a gestionar-les.
Fent una mica de repàs sobre les últimes sessions…
Segons Bisquerra, el procés de la vivència emocional es pot esquematitzar així:





Hi ha tres nivells en els quals es manifesta una emoció: neurofisiològic, conductual i cognitiu.
La manifestació neurofisiològica de les emocions es dóna a les respostes involuntàries: taquicàrdia, sudoració, neurotransmissors, secrecions hormonals, respiració, pressió sanguínia,...
El component comportamental consisteix a les expressions facials (on es combinen 23 músculs), to de veu, volum, ritme, moviments del cos... Aquesta component es pot dissimular.
El nivell cognitiu és la vivència subjectiva de l‟emoció, que coincideix amb el que anomenem sentiment. Permet etiquetar una emoció, en funció del domini del llenguatge. Només es pot conèixer si la persona ho expressa.
Les emocions són presents en tots els àmbits de la vida. Intervenen en les decisions. Des de la neurociència es considera que tota decisió és racional i emocional alhora. Aquests trets destacats posen en evidència la importància de les emocions per a la seva vida personal i social. Les emocions no són bones ni dolentes en sí mateixes. Tota emoció és una força que es pot aprofitar en benefici propi, encara que en un principi pugui semblar negativa. Les emocions bàsiques (alegria, tristesa, ira i por) són innates i iguals per a tots els humans, independentment de la cultura, que el que fa és fer variar les seves expressions.
Quines emocions esteu experimentant aquests dies? Com les gestioneu? Us animo a compartir-les!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada